Početak kampanje POZITIVNO RODITELJSTVO – DAR ZA CEO ŽIVOT

Poštovani,

kao nastavak kampanje Svaki trenutak je važan – prvih 1000 dana za ceo život, koja ima za cilj da podigne svest o značaju ranog detinjstva, podrške ranom razvoju i važnosti obezbeđivanja uslova u kojima svaka porodica može da kreira kvalitetno okruženje za razvoj deteta, UNICEF u Srbiji i globalno zajedno sa svim partnerima obeležava juni mesec kao mesec podrške podsticajnom roditeljstvu i pozitivnim roditeljskim praksama pod sloganom „Pozitivno roditeljstvo – dar za ceo život“.

Osim promotivnih aktivnosti na javnim servisima i društvenim mrežama, kancelarija UNICEFa u Srbiji je pozvala i lokalne zajednice da predlože različite aktivnosti kojima bi promovisale ideju kvalitetnog, podsticajnog roditeljstva, zdravlja, ishrane i učenja kroz igru u porodici i brige o celovitom razvoju deteta. Novi Sad je, kao lokalna zajednica prepoznata kao jedna od ključnih u ovoj kampanji. Članice Novosadske mreže za decu su se za zadovoljstvom odazvale pozivu UNICEFa i osmislile različite aktivnosti, kojima će tokom juna meseca, prenositi ključne poruke kampanje.

Aktivnosti u Novom Sadu su, tokom juna meseca, namenjene su kako porodicama tako i stručnjacima. Njima želimo da snažno naglasimo da porodica jeste odgovorna da kreira za dete toplo, sigurno i podsticajno okruženje za razvoj, ali i da je odgovornost zajednice da obezbedi za svaku porodicu dostupnu, odgovarajuću i uvremenjenu podršku kako bi kvalitetno ispunila svoju starateljsku ulogu.

 

Veselimo se i ovoj prilici da zajedno uradimo nešto važno za decu i porodice iz naše zajednice!

 

U ime Novosadske mreže za decu

Tim Centra za podršku ranom razvoju i porodičnim odnosima „Harmonija“

Posted in Aktuelno.

Leave a Reply