Partnerski odnosi

Brak je kao institucija poslednjih decenija doživeo značajne promene. Partnerski odnosi pre braka zauzimaju sve različitije forme (od “labavih” partnerskih odnosa do kohabitacije – zajedničkog života partnera) i na taj način nepredvidivo utiču na kasniji razvoj partnerskih odnosa u braku i bračne zajednice. Stalna mogućnost razvoda učinila je brak krhkom, osetljivom i ranjivom vezom, a stalne promene odnosom za čiji je opstanak neophodno kontinuirano investiranje oba partnera, aktivan rad i svesno ulaganje.

U šumi tih promena pojedinačni parovi se orijentišu oslanjajući se na svoje lične kapacitete i iskustva kao i zajedničke snage. Vrlo često parovima je u tom procesu orijentacije i iznalaženja jedinstvene formule koja ih vodi ka kvalitetnom partnerskom odnosu potreban poneki putokaz.

Naši programi namenjeni parovima utiču na oblikovanje stavova i uverenja učesika, kao i na učenje veština i ponašanja za koja se veruje da doprinose razvoju pozitivnih partnerskih odnosa. Naši programi obogaćivanja partnerskog odnosa i pripreme za brak predstavljaju putokaz u kreiranju uspešnijeg partnerskog odnosa zadovoljavajućeg za oba partnera.

 

Procena parova

Procena parova predstavlja početni korak svih programa namenjenih parovima pre braka. Cilj procene parova jeste identifikovanje specifičnosti pojedinačnog para, sa akcentom pre svega na snage partnerskog odnosa, njegove dobre strane i one karakterstike koje partnere čine zadovoljnima.

More Info

Programi obogaćivanja partnerskih odnosa i pripreme za brak

1. Program temelji partnerskog odnosa – kako da budete dobar partner u sadašnjoj ili budućoj vezi 2. Program temelji partnerskog odnosa – predbračno savetovanje za parove – kako da izgradite kvalitetan partnerski odnos 3. Trening asertivnosti za parove – kako da dobro komunicirate sa partnerom

More Info

Programi za parove koji se suočavaju sa sterilitetom

Neplodnost predstavlja jednu od nerazvojnih kriza porodice, bračnog odnosa i pojedinca koja zahvata svaki domen života bračnog para- krenuvši od njihovih pojedinačnih osećanja, preko partnerskog odnosa koji je pod uticajem nemogućnosti preuzimanja roditeljske uloge, do odnosa sa roditeljima, rođacima, prijateljima i socijalnog okruženja generalno.

More Info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *