Obukom za volontere započele aktivnosti INICIJATIVE NOVI SAD ČITA DECI

Juče – 31. januara 2018. godine je obukom za volontere zvanično startovala INICIJATIVA NOVI SAD ČITA DECI.
Na obuci je više od 80 prijavljenih volontera-čitača iz lokalne zajednice, koji su se prijavili da učestvuju u aktivnostima inicijative Novi Sad čita deci, imalo priliku da čuje na koji način čitanje sa detetom može biti stimulativno za njegov razvoj.

Obuku su vodile i sa volonterima razgovarale Katarina Majkić, Jelena Branković, dr Vesela Milankov i dr Ivana Mihić, a pričalo se o tome zašto se čita sa decom od najranijih dana, kako čitanje sa detetom podržava rani razvoj, kako se dete uključuje u čitanje, kako se od pročitanog teksta razvija igra i kako se tekst povezuje sa realnim iskustvom deteta, te koje su ključne smernice za odabir knjiga i uključivanje dece koja se razvijaju drugačije u zajedničko čitanje!

Radujemo se energiji, inicijativi, zainteresovanosti i posvećenosti koju su pokazali volonteri, a posebno se zahvaljujemo  ŠOSO Milan Petrović što su nam za ovu priliku ustupili svoju divnu konferencijsku salu i time dali krila početku Inicijative NOVI SAD ČITA DECI.

Avantura čitanja sa decom je počela!

Pratite je zajedno sa nama na našoj FaceBook stranici NOVI SAD ČITA DECI, na kojoj možete videti i deliće atmosfere sa jučerašnje obuke!

Posted by Novi Sad ČITA DECI on среда 31. јануар 2018.

 

Posted in NS čita deci.